TR | EN
ESOGÜ'de Endüstride Bilgisayar Güvenliği uluslararası çalıştayı
12.12.2017
Öne çıkan görsel

ESOGÜ'de Endüstride Bilgisayar Güvenliği uluslararası çalıştayı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bilgi güvenliği alanında  "International Workshop on Industry and Computer Security" organizasyonu düzenlendi.   Etkinliğe bu alanda çalışma yapan özel sektör, kamu ve akademi'den yurt içi ve yurdışı olmak üzere konuşmacı ve katılımcılar yer aldı.

Etkinlikte konuşan ESOGÜ rektörü Prof.Dr. Hasan GÖNEN, günümüzde bilginin önemli bir güç olduğunu ve bunun yetkisiz erişime açılmaması, ifşa edilmemesi değiştirilmemesi veya yok edilmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasının da stratejik öneme sahip olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, ülkemizde kamu-özel sektör işbirliği, eğitim gibi başlıklar dikkate alınarak “2016-2019 Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi” ve “2016-2019 Ulusal Siber Güvenlik Eylem Planı” hazırlandığını söyleyen Prof.Dr. Hasan GÖNEN, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi olarak bu çalışmaları dikkate alarak gerekli altyapıların oluşturulmaya başlandığını belirtti. Burada planlamaları sektörle ilişkiler ve eğitim tarafında ayrı ayrı yürütüldüğüne dikkat çekerek düzenlenen "International Workshop on Industry and Computer Security" organizasyonu bu planlama ve çalışmaların bir sonucu olduğunu belirtti.

Etkinlik programı hakkında bilgi veren ESOGÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı ve çalıştay başkanı Doç. Dr. Ahmet YAZICI, günümüzde dijital dönüşüm sürecinde gerek sosyal yaşamızda gerek endüstride önemli değişimler yaşandığını vurguladı. Bu dönüşümüde üretim, tedarik ağı, pazar ve son kullanıcılar VERİ üzerinden birbileri ile gerçek zamana yakın etkileşim içerisinde olduğunu vurguladı. Nesnelerin interneti olarak da adlandırılan geniş ölçekli bir sistemler sayesinde veri üzerinden yapılan bu etkileşimleri verimlilik ve pazar anlamında önemli fırsatlar getirmekle beraber siber saldırı, bilgi güvenliği vb. konular açısından da önemli riskler barındırdırdığını bahsetti.

Çalıştay bu alandaki özel sektör ve akademide yapılan ulusal ve uluslararası çalışmaların aktarıldığı konuşmalar konuşma arası planlanan ağ oluşturma etkinlikleri ile son buldu.