Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu’nun Kurucu Üyeleri Bir Araya Geldi
20.12.2022

Üniversitemiz Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu’nun kurucu üyesi olarak 8 üniversite arasında yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Kamil Çolak başta olmak üzere Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesinin rektörleri katıldı. İmza töreninde ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Demiral ile ESOGÜ Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yazıcı, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Özkan ve Prof. Dr. İnci Sariçiçek de hazır bulundu.

Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu Dijital İnovasyon İş Birliği Platformu, Türkiye’de Yapay Zekâ (YZ), Veri Bilimi, Robotik ve bunlarla yakından ilişkili teknoloji alanlarında araştırma ve yaygınlaştırma faaliyetlerini koordineli yürütmek üzere kurulmuştur. Platform ile yenilikçi teknoloji ve uygulamaları tasarlayıp hayata geçirme yoluyla ekonomik, teknolojik ve toplumsal değer oluşturmak hedeflemektedir. Ekosistemin paydaşları arasında köprüler kurulmasını amaçlayan bu platform multidisipliner projelerin milli kaynak ve imkânlar ile hayata geçmesinin hızlandırılmasına da katkı sağlayacaktır.