TR | EN
Öğrencimizin Başarısı
6.05.2024
Öne çıkan görsel

Öğrencimiz, 8.Huawei ICT Yarışmasında Bulut-Bilişim alanında ödül almaya hak kazandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği öğrencimiz Barış Yırtıncı’nın yer aldığı Yalova Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Yunus ÖZEN danışmanlığındaki ekip 8. Huawei ICT Yarışmasında, Bulut Bilişim alanında bölgesel finalde Avrupa ikincisi olup, ödül almaya hak kazandı. 8. Huawei ICT Yarışması Avrupa Ödül Töreni 24-26 Nisan 2024 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Barış Yırtıncı, Yalova Üniversitesi’nden Aysu Deliahmetoğlu ve Kumsal Arslan’ın yer aldığı ekip Bulut Bilişim alanında Çin’de büyük finalde yarışacak.

Öğrencimizi ve ekibini tebrik ediyor, Çin’de yapılacak finalde kendilerine başarılar diliyoruz.  

https://www.huawei.com/en/news/2024/4/ICT-Competition-awarding-Ceremony

 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 4 Aralık 2023 tarihinde Huawei ICT Academy’nin bir üyesi oldu. Huawei Türkiye, ICT Academy (Huawei Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi) Programı ile bilişim teknolojileri alanında öğrenci yetiştirmeye yönelik Türkiye’de birçok üniversite ile işbirliği içinde güncel teknolojik eğitimlerin verileceği dersler açıyor. Programa katılan öğrenciler Huawei sertifikasına ek olarak, Türkiye'de ve dünyada lisansüstü derslerine, seminerlere, yarışmalara ve benzer etkinliklere katılma şansı bulmaktadır. Katılımcı öğrenciler ayrıca; 5G, yapay zeka, nesnelerin interneti ve bulut bilişim teknolojileri hakkında en güncel çevrimiçi Huawei kaynaklarına da erişebilmektedir.

ESOGÜ Huawei Ict Academy Koordinatörü Prof. Dr. İnci Sarıçiçek, öğrencilerimizin Huawei Ict Academy portalına https://e.huawei.com/en/talent/portal/#/ linki aracılığıyla kayıt olarak ilgili eğitimlere katılabileceğini belirtti. İzleyen yıllarda Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden ekiplerin yarışmalara ilgili alanlardan başvurularını beklediğini sözlerine ekledi.