TR | EN
10.09.2024
Öne çıkan görsel

TEKNOFEST 2024’de EN ÖZGÜN TASARIM ÖDÜLÜ

TEKNOFEST 2024’de ESOGÜ Bilgisayar Mühendisliği ve Makina Mühendisliği Bölümleri lisansüstü öğrencilerinin ve öğretim üyesinin başarısı

2024 yılı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Tarımsal İnsansız Kara Aracı Yarışmasında, ESOGU Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin ÖZKAN danışmanlığında, ESOGU Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Leonel FOKOUONG NOBOSSE’nin takım kaptanlığını yaptığı, ESOGU Makina Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencileri Mozamel Abobaker Alfaky Mohamed Shoaib ve Giresse NGOUNOU DEFO, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Lisans Öğrencisi Nefise TURGUT oluşan MakinaFleo adlı takım, MFX-1 adını verdikleri otonom tarım robotları ile finalist olmuştur.

Finalist olmak için üç zorlu aşamada başarı elde edilmiştir. İlk aşamada Ön Tasarım Raporu gönderilmiş, ikinci aşamada gönderilen Kritik Tasarım Raporundan alınan puanla 16. sırada yer alınmış ve son aşamada gönderilen MFX-1 Otonom Tarım robotunun yeteneklerinin sergilendiği videodan alınan puanla 10. sırada yer alarak, 26-30 Ağustos 2024 tarihinde İzmir Bilişim Vadisinde yarışan 26 finalist takım arasına girmiştir. Yarışmada ilk 3 dereceyi almaya hak kazanan takımlar 2-6 Ekim 2024 tarihinde Adana’da ilan edilecektir.

Final yarışmalarında, takım EN ÖZGÜN TASARIM ÖDÜLÜ kazanmıştır.

TEKNOFEST2024_BasinAciklamasi.docx