Öğrencimizin 8. Huawei ICT Yarışmasındaki Başarısı
24.06.2024

Öğrencimiz 8. Huawei ICT Yarışması'nın Bulut Bilişim alanındaki global finalinde üçüncü oldu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği öğrencimiz Barış Yırtıncı’nın yer aldığı ekip, Avrupa bölgesel finali ikinciliğinden sonra 8. Huawei ICT Yarışması'nın Bulut Bilişim alanında, Çin’in Shenzhen kentinde düzenlenen global finalinde üçüncü oldu.  Bu başarı, öğrencimiz ve ekibinin 8 saat süren zorlu bir yarışma sürecinde gösterdiği performansla elde edildi. Yarışma kapsamında ekip, ECS sunucularının kurulumu, yönetimi, sağlık izleme, trafik izleme, kaynak kontrolü, Auto Scaling, Elastic Load Balance, Java Spring Framework Deployment, MySQL, uçtan uca uygulama kurulumu ve kontrolü, büyük veri ve yapay zeka alanları ve diğer Huawei Cloud servislerinin kullanımı gibi konular üzerinde çalışmalar gerçekleştirdi.

Öğrencimizin başarısına ilişkin bilgi ve görseller ektedir.